Chapter 1 (Η ΠΡΩΤΗ ΓΝΩΡΙΜΙΑ)

Είναι από τα βράδια αυτά που αισθάνεσαι τόσο μόνος…που ακόμα το να γράψω εδώ μου φαίνεται βουνό όμως…ξέρω ότι όσο γράφω θα αισθάνομαι καλύτερα και όσο ρολαρει θα ξέρω ότι γεμίζω κενά που δημιουργήθηκαν σήμερα..χτες..από την ημέρα, τέλος πάντων, που έγραψα το πρώτο κεφάλαιο της τραγελαφικής ζωής ενός ανθρώπου που απλά μπορεί να παρουσιάσει ακόμα κ το πιο τραγικό γεγονός με απίστευτη θεατρικότητα κ ο άλλος απλά να προσέξει τον τρόπο που διηγήθηκε η ιστορία κ όχι το καθαυτό νόημα της.

 

Αγαπητό ημερολογιο,ναι..είναι από τις μέρες αυτές που περιέγραψα πρόσφατα. Η καθημερινότητα σε έχει καταβάλει, έχουν συμβεί αλλαγές που σίγουρα θα επηρεάσουν τη ζωή μου..τη πορεία μου. Όμως η ζωή, όπως έχουμε πει είναι γεμάτη εκπλήξεις και μόνο αν της γελάμε κ της κλείνουμε το μάτι συχνά..θα μας δείξει κ αυτή το καλό της πρόσωπο. Όσο μοιρολατρουμε κ βρίζουμε τη τύχη μας..μας κοιτάει με οίκτο κ αποτραβιέται όλο κ πιο μακριά μας..προσπαθώντας να μας δώσει να καταλάβουμε ότι τα πάντα μπορούν να καταπολεμηθούν και να λυθούν..φτάνει να θέλεις, να μπορείς και προσπαθήσεις να τα αλλάξεις. Αν πάλι δε μπορείς και δεν αντέχεις.. σου δίνει αυτό το υπέροχο ουσιαστικό που όλοι μπροστά του διστάζουν και δε ξέρουν πως να αντιδράσουν..την «επιλογή».

 

Την επιλογή να μείνεις..την επιλογή να φύγεις. Όπως και να ‘χει, κάθε επιλογή έχει και ένα τοξάκι που κάποιος το ονόμασε «συνεπάγεται»..οπότε ανάλογα με το τί επιλογή έκανες..θα πρέπει να αποδεχτείς κ τη συνέπεια αυτής σου της πράξης. Κάπου εκεί βρίσκομαι κι εγώ.. ανάμεσα στο μεταίχμιο του αν θα επιλέξω τον έναν δρόμο ή τον άλλο. Έχω μάθει στη ζωή μου να είμαι απόλυτα αληθινός, να μιλάω στον άλλο και να τον κοιτάω στα μάτια..να μου μιλάει κ να ξέρει ότι μπορώ κ θα κάνω ότι μπορώ να τον βοηθήσω. Έκανα ένα τεστ πέρσι ( έχασα κ τα γυαλιά του ηλίου μου τότε που τα αγαπούσα), για να μου δείξει που έχω δυσανεξία. Πλήρωσα λιγότερα χρήματα γτ η κοπέλα που μου το έκανε είναι φίλη μου από το γυμναστήριο π κάποτε προλάβαινα να πάω.. και το αποτέλεσμα ήταν ένας πακος από χαρτιά Α4, (ένα μικρό μέρος ενός δέντρου στην ουσία) για να μου δείξει ποια φαγητά μπορώ να μεταβολισω και σε ποια έχω..δυσανεξία. Σε αυτόν τον πάκο ξέχασαν να βάλουν ότι έχω πλέον δυσανεξία στο ψέμα, την υποκρισία, το πισωμαχαιρωμα, την δικτατορική συμπεριφορά, τα μεγάλα λόγια..γεμάτα πομφόλυγες και φληναφήματα. 

 

Κι εδώ αγαπητό ημερολόγιο έρχεται η στιγμή που όλοι περιμέναμε. Κοντινό πλάνο στον πρωταγωνιστή, μουσική αγωνίας, βούρκωμα στο μάτι που είναι γκρο πλαν για να γυαλίσει το βλέμμα και να δώσει βάθος στη σκηνή…ύστερα έρχεται η απόλυτη ησυχία και ακούγεται μόνο η ατάκα του ηθοποιού: Θέλω..δε ξέρω αν μπορώ!

 

Το ακροατήριο μουγγό, ο ηθοποιός ακόμα να κοιτάει το κενό, η μουσική έχει αρχίσει να γίνεται πιο μαλακιά και ακούγεται σαν χαλί από πίσω ίσα ίσα να δώσει συναίσθημα. Κυλάει το δάκρυ και αντιλαμβάνεται ότι είναι δεμένος σε ένα σχοινί που τον πνιγεί όλο και πιο πολύ..όμως δεν υπάρχει και κάνεις εκεί έξω να του πει ότι αν το βγάλει για να σωθεί, δε θα πέσει στο γκρεμό με τους κροκόδειλους… που ο χορός θανάτου του συγκεκριμένου ζώου..μόνο άσχημες ρυθμικά κινήσεις θα έχει!

 

Όπως βλέπεις σήμερα η ψυχολογία είναι πιο πεσμένη, η διάθεση είναι λίγο στα τάρταρα μα ακόμα παλεύω…να δω τη θετική πλευρά των πραγμάτων. Κοιτάω μέσα μου και λέω ότι από τη στιγμή που είμαι σωστός και έχω την εκτίμηση των ανθρώπων που συναναστρέφομαι – συνεργάζομαι, σίγουρα δεν έχω εγώ το πρόβλημα. Τώρα το ποιος θα το επωμιστεί στο τέλος..αυτό είναι ένα άλλο ζήτημα.

 

Νομίζω ότι ήρθε η ώρα να πάρω τη θεία Σούλα να με ξεματιάσει. Το τηλέφωνο της είναι περασμένο στη μνήμη του κινητού μου και παρόλο που το νούμερο 3 που την έχω βάλει σαν ταχεία κλήση χτυπιέται πιο συχνά από όλα τα άλλα νούμερα..δε μπορώ να το μάθω απ’ έξω. Έρμαια της τεχνολογίας σου λέει μετα… αλλά το συγκεκριμένο ξεμάτιασμα επιβάλλεται να γίνεται, ακόμα και μέσω τηλεφώνου.

Όλα τα μέσα μας έχουν κάνει πλύση εγκέφαλου για τη νέα Digital εποχή. Έρχεται…ήρθε…θα έρθει..είναι εδώ..

Το αποτέλεσμα είναι ότι πλέον όλα γίνονται πάρα πολύ γρήγορα. Φιλίες, έρωτες, γάμοι, σχέσεις, δουλειές.. αρχίζουν κ τελειώνουν σαν ένα..βλεφαριασμα όπως λένε κ οι Αμερικάνοι. Δε ξέρω αν μ αρέσει τόσο αυτό, όμως η προσαρμογή μου είναι επιτακτική. Μπορώ να συμμετάσχω..αλλά δεν είμαι σίγουρος ότι μου αρέσει κ τόσο. Όσο πιο Digital γίνομαι..τόσο χάνω τον άνθρωπο που κρύβω μέσα μου..κ όταν λέω ανθρωπος,οπως υποδηλώνει κ η ίδια η λέξη ότι τείνω προς ψηλά.. χάνω το στόχο μου, το είναι μου..το συναίσθημα μου. Γιατί όλα αυτά θέλουν χρονο,να τα αποδεχτείς, να τα βιώσεις και κάποια να τα αποδεχτείς ή να απορρίψεις.

Απόσταγμα κουβέντας: Ανάθεμα κι αν κατάλαβα κι εγώ ο ίδιος…

Σου λέει..λάλησε το παιδάκι, δεν έπρεπε να το στείλετε στην επαρχία..ο καθαρός αέρας επηρεάζει τα καμένα εγκεφαλικά κύτταρα του εγκεφάλου του.

Θα μείνω συναισθηματικά ενεργός..όχι συναισθηματικός γιατί το εκμεταλλεύονται και σε πατάνε

Θα εξακολουθώ να γελάω..όχι να μειδιαζω γιατί γίνεσαι ψεύτικος 

Θα συνεχίζω να γραφώ…όχι να με γράφουν γιατί, παρόλο που αυτοί που αντιδρούν και ξεχωρίζουν είναι σαν τα ψηλά τα δέντρα που πρώτα αυτά τα χτυπάει ο κεραυνός, εγώ θα υποστηρίξω αυτό που έλεγε και ο Γιώργος Πολυχρονίου.. εγώ τη βρισκω με το Ρίσκο!

 

Και που να είχα όρεξη να γράψω….

 

Καλό βράδυ κ ας έχουμε όνειρα μελένια( γτ έδωσα όρκο το 2018 να κάνω διατροφή..οπότε κ η ζάχαρη στα κείμενα μου υποσυνείδητα με κάνει να σκεφτώ σοκολάτα..άρα λιγούρα..άρα ανοίγεις ψυγείο..άρα τρως ένα κομμάτι…άρα δε σου φτάνει..άρα τη τρως όλη και άρα..το κοιλωνι όσο πάει κ ξεχειλώνει κ το διπλοσάγονό μου, με έχει κάνει οπαδό μου). Μελένια λοιπόν όνειρα…ΟΧΙ ΓΛΥΚΑ!

 

Σκάω και κλείνω…over and out!

 

2 σκέψεις σχετικά με το “Chapter 1 (Η ΠΡΩΤΗ ΓΝΩΡΙΜΙΑ)

Add yours

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Δημιουργήστε ένα δωρεάν ιστότοπο ή ιστολόγιο στο WordPress.com.

ΠΑΝΩ ↑

Αρέσει σε %d bloggers: